Datça'nın cennet koyu Kargı satışa çıkarıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Datça'nın nadide koyu Kargı'da otel ve günü birlik tesis yapılabilmesi için toplam 37 dönümü satışa çıkardı.

ANKARA - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Datça'nın nadide koyu Kargı'da otel ve günü birlik tesis yapılabilmesi için toplam 37 dönümü satışa çıkardı. Kargı koyunun bir bölümü 3.derece arkeolojik sit alanı. Acanthus isimli bir antik kentin yıkıntıları var.

Datça'daki çevre örgütleri koydaki yapılaşmanın çevreye, doğaya ve Akdeniz foklarına büyük zarar vereceğini ileri sürerek, satışın durdurulmasını istedi.

Kargı Koyu'nun bir bölümü de geçen yıl  Cumhurbaşkanlığı'nın bir gece yarısı kararnamesi ile otel yapılması amacıyla özelleştirme idaresine devredilmişti.

Manşetler

Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!
Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler