Damat vize alamadığı için kendi düğününe gidemiyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru A.K.’nin en mutlu günü, Almanya’nın vize engeline takıldı.

İSTANBUL- Son günlerde Türk vatandaşlarının yaşadığı vize krizi büyüyerek mağdur etmeye devam ediyor. AB üyesi ülkelere Türk vatandaşlarının girişi için gerekli olan Schengen vizesi ile ilgili şikayetler son dönemde arttı. Artık vize almak önceki yıllara oranla çok daha zor. Vize başvurusu reddedilen ya da aylarca başvurusunun sonuçlanmasını bekleyenler gün geçtikçe çoğalıyor. Özellikle Almanya için vize başvurusunda bulunmak için resmi olarak yetkilendirilmiş kurum olan iDATA’nın web sitesine girildiğinde de vize başvurularında yoğunluk yaşandığına ilişkin bir uyarı veriyor. Son olarak Almanya’da düğünü olan bir polis memuru eklendi.

KENDİ DÜĞÜNÜNE KATILAMAYACAK

Posta’da yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru A.K.’nin en mutlu günü, Almanya’nın vize engeline takıldı. Aylardır düğün hazırlıkları yapan A.K, Alman vatandaşı olan nişanlısı Ece Canbaz ile hayatlarını birleştirmek üzere Almanya’da yapacakları düğün törenine vize engeli nedeniyle katılamayacak.Polis memuru damat, asıl şoku ise aynı anda başvurdukları annesine vize verilmesi ile yaşadı.

“BAŞKA YOL ARAMAKTAN VAZGEÇTİM”

Yaşadıklarına anlam veremediğini belirten polis memuru A.K., “Aylar öncesinden başladığımız hazırlıklar çöp oldu. Annemle birlikte gitmeyi planladığımız düğün töreni bensiz yapılacak. Almanya’ya annemle birlikte vize başvurusu yaptık. Almanya anneme vize verdi, bana ise vize çıkmadı. Sonrasında Yunanistan’dan VIP vize başvurusu yaptım düğünüme 3 gün kala. Onun da reddedildiğini öğrendim. Annem törene katılmak için Almanya’ya gitti ama ben gidemiyorum. Artık gitmek için başka yol aramaktan da vazgeçtim” diyerek yaşadığı şaşkınlığı anlattı.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL