Çukurca'nın tarihi taş evleri turizme açıldı

Hakkari Valiliği, Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) işbirlikleri ile 1'inci etabının restorasyonu tamamlanan Çukurca Tarihi Taş Evleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

HAKKARİ - Hakkari Valiliği, Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) işbirlikleri ile 1'inci etabının restorasyonu tamamlanan Çukurca Tarihi Taş Evleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca ilçesinde restorasyon tamamlanan taş evlerin açılış törenine katıldı.Hakkari Valiliği, Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) işbirlikleri ile 1'inci etabının restorasyonu tamamlanan Çukurca Tarihi Taş Evleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi.Programda bir konuşma yapan Vali Çelik, "İnsanı tanımlarken karakteristik özellikler olduğu gibi kentleri tanımlarken de bazı değerler ve karakteristik özellikler vardır. Taş Evler de; Çukurca'yı tanımlamak için mükemmele yakın, onun geçmiş ruhunu yansıtan temel karakteristik yapılar. Bunların restore edilmesi, ayağa kaldırılması, emek sarf edilmesi de çok değerli. Çukurca tarihi taş evlerinin birinci etabının tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. İkinci etabın da en kısa sürede tamamlanmasını temenni ediyorum" dedi.Tören sonrasında Vali Çelik ve beraberindeki heyet; Çukurca tarihi taş evleri bünyesinde yer alan butik otel, Gençlik ve Kültür Evi, Çukurca Müzesi ve Dengbej Evi'ni ziyaret etti.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı