Covid-19 güvencesi, seyahat sağlık sigortasına girdi

Bazı Sağlık Sigortası şirketleri, Yurt dışından gelecek yabancı turistlere, Covid-19 Teminatı veren Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi düzenlemeye başladı.

SÜHA ÖNCÜ-TÜRKİYE TURİZM
BODRUM- Covid-19 virüsünün etkisinin uzun süre devam edeceğini gören bazı Sağlık Sigortası şirketleri, Yurt dışından gelecek yabancı turistlere, Covid-19 Teminatı veren Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi düzenlemeye başladı. Böylece güvenceli seyahat kavramı turizme biraz da olsa rahat nefes aldıracak. Misafirlerine bu sigortayı yaptıran seyahat acentelerinin yurt dışı tur yapabilmelerinin önünü de açıldığı belirtildi.



Bu poliçe ile yabancı turistlerin 15.000.-€’ya kadar tedavi giderlerinin yanında otelde karantina altına alınması halinde 1.000.-€ konaklama giderini karşılıyor.

Seyahat sağlık sigorta poliçesi düzenleyen sigorta şirketlerinin acenteleri ile yaptığımız görüşmeden elde edilen bilgilere göre sigorta poliçe primleri; seyahat süresine, turistin yaşına ve alınan teminata göre değişiyor. Sigorta primleri kişi başına 12.-€ ila 25.-€ arasında.

sigorta poliçesi Genel Sağlık Sigortasının kapsadığı konulara ek olarak Covid-19’dan doğacak tedavi giderlerini karşılıyor.

Manşetler

Rus turistler Mısır'ı terk ediyor
Kırkağaç’ın Çakal Pideli Paça yemeğine tescil
Yerli turist 229,7 milyar lira seyahat harcaması yaptı
Eskişehir'de turistleri çekecek 50 milyonluk yeni proje!
Türk turizmi Hami Fidanoğlu’nu kaybetti
Dört ayak üzerinde yürüyen Türk aile dünyayı şaşırttı!
Yunanistan ile 'Pozitif Gündem' toplantısı İstanbul’da yapılacak
Elite World Otelleri, Genel Müdürleri ‘Ortak Akıl’da buluştu
Deniz kaplumbağası “Tuba”dan 3 aydır sinyal yok
adonis.com, Antalya ile Fas turizmini buluşturdu