Çolaklı, engelli turist ağırlamada dünya markası oldu

Çolaklı Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yahya Kurt, “Avantajı iyi değerlendirdik ve başarılı olduk'' dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA , Manavgat Çolaklı Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yahya Kurt, bölgedeki konaklama tesislerinin uygun altyapıları ve düzenlenen etkinliklerle ‘engelli turist ağırlamada’ dünya markası olduğunu söyledi. Yahya Kurt, bölgemizde, ölü sezon denilen dönemde turizmin 12 aya yayılmasında engellilerin engellerini aşmaya yönelik tesislerin olmasının büyük avantaj olduğunu belirterek “Avantajı iyi değerlendirdik ve başarılı olduk'' dedi.

ENGELLİYE UYGUN ALTYAPI GELİŞTİRDİK

Avrupa olmak üzere engelli turistlerin tatil için dünyada tercih ettikleri sıralamada Çolaklı’nın ilk sıralarda olduğunu belirten Kurt şunları anlattı: 'Engelli turistleri ağırlamak için konaklama tesislerimizin altyapısını geliştirdik. Tesislerde engelli rampaları, özel odalar, yataklar ve engellilerin rahat bir şekilde denize ulaşması için yolları bulunuyor.

TÜM ENGELLERİ KALDIRDIK

Ayrıca havuza girme merdivenleri, engelli tuvaletleri, banyolar, engelli asansörü ve kolay ulaşabilecekleri restoranlar ile engellilere yönelik çok sayıda sportif tesisler yer alıyor. Bütün bu özellikler Çolaklı’yı dünyada en çok tercih edilen destinasyon haline getirdi. Engelli misafirler için tesislerimizde tüm engelleri kaldırdığımız için kendilerini engelli gibi hissetmiyorlar.”

ENGELLİ ETKİNLİKLERİ YAPIYORUZ

Bölgede turizmi 12 aya yaymak için engellilere yönelik bir çok uluslararası organizasyonlar düzenlediklerini belirten Kurt, ''Bundan 6 yıl önce dünya paralimplik havalı silahlı atışlar dünya şampiyonası bölgede yapıldı. Bu şampiyona Avrupa basınında geniş yer aldı.

Manşetler

Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"