İSTANBUL- Coca-Cola, gelirinin İsrail'e aktarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Coca-Cola Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Son günlerde çeşitli platformlarda Coca-Cola'ya yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini üzülerek izliyoruz. Coca-Cola şirketi, 128 yıl önce ABD'de kurulmuş olan, % 100'ü halka açık uluslararası bir şirket konumundadır ve dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Şirketimizin herhangi bir ülkeyi, hükümeti, herhangi bir ülkenin politikalarını, siyasi ya da dini inancı desteklemesi söz konusu değildir. Bu çerçevede Coca-Cola'nın gelirinin İsrail'e aktarıldığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.
Coca-Cola Filistin'deki 3. en büyük işveren, 5. en büyük yatırımcıdır. Coca-Cola şirketi 1998 yılından bu yana Filistin'de faaliyet göstermektedir. Coca-Cola'nın Filistin'de 3 fabrikası, biri Gazze'de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmaktadır.
Coca-Cola, 350 Filistinliye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3,500 aile geçimini sağlamaktadır.
Türkiye'de de doğrudan 3 bin dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlayan Coca-Cola olarak, 50 yıldır Türkiye'de ekonomiye güç vermek üzere faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
Coca-Cola'ya yönelik son günlerdeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna duyurulur."
Haber7
Manşetler
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Türk turistler İspanya’da harcama rekoru kırdı
Skal Marmara Kulübü, “Şerbetçi Ali Baba”da iftarda buluştu
TBMM: Kartalkaya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu değil
İTO’dan İstanbul için turizm çağrısı: Oda başı gelir artırılmalı
Dolandırıcı acentelere 23 yıl men cezası
Türkler rotayı Avrupa ve Balkanlar’a kırdı
Tarihi SGK binası Mövenpick Old Town Oteli oldu
İran’daki savaş Van turizmini vurdu
Bacacı Yatırım Holding: Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz