Ciner'in Taksim binası otel oluyor

Martı Otel İşletmeleri A.Ş Başkanı Oya Narin: Taksim'de Ciner'in Park Enerji şirketine ait binayı 300 odalı ve 5 yıldızlı bir otel yapacaklarını söyledi.

İSTANBUL- Martı Otel İşletmeleri A.Ş, Taksim'de 300 odalı ve 5 yıldızlı bir otel açmak için çalışmalara başladı. Grubun yazılı açıklamasına göre, 2012 ilkbaharında açılması planlanan otel için Park Enerji şirketine ait 11 katlı, 22 bin metrekarelik bina 30 yıllığına kiralanırken, binada 300 oda, restoranlar ve toplantı salonları yer alacak.
Otelin 12 ay nakit yaratma kabiliyetinden dolayı, grubun 2012 sezonunda hizmete girecek 3 yeni tesisiyle birlikte Martı Grubu'nun yıllık cirosunu önümüzdeki yıl yüzde 100 artırması planlanıyor.
Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, 2011'in grup açısından ''atılım yılı'' olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı:
''Aynı anda 4 önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Hedefimiz, 2015 yılında yatak kapasitemizi 5 bin 500'e çıkarmak, dünyada hızla öne çıkan Türk otelcilik sektöründe kapasite bazında ilk 10'a girmek ve böylelikle grup ciromuzda bugüne göre yüzde 300'lük artış sağlamaktır.''
İstanbul'daki binayı 30 yıllığına kiralayarak 5 yıldızlı 300 odalı bir otel yapmayı planladıklarını ve bu adımla, şehir otelciliğinde ''güçlü bir başlangıç'' yaptıklarını ifade eden Narin, eşzamanlı olarak Marmaris İçmeler'de, Ocak 2011'de tahsisatını aldıkları 22 bin metrekare arazi üzerine 300 odalı 5 yıldızlı bir turizm tesisi projesi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Narin, Hisarönü'nde, Martı Marina içinde yer alan Hemitea Butik Oteli yatırımının tamamlanmak üzere olduğunu bildirerek, ''2012 yılı ilkbaharında tamamlanacak İstanbul'daki tesisimiz ve diğer hayata geçecek 3 projemizle birlikte yatak kapasitemiz yüzde 60 nispetinde artacak olmasına rağmen, ciro bazında yüzde 100'lük bir büyüme yakalamayı planlıyoruz'' bilgisini verdi.
 

Manşetler

Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti