CHP Milletvekili Ensar Aytekin: Milli parklar da satılacak

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, milli parkların satışa çıkarılacağını öne sürdü. İddiaya göre 1958'den beri varlığını sürdüren milli parklar üç parçaya bölünecek.

ANKARA- CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, milli parkların satışa çıkarılacağını öne sürdü. İddiaya göre 1958'den beri varlığını sürdüren milli parklar üç parçaya bölünecek.

Aytekin, “Ekonomik krize karşı kaynak bulmak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılacak. 1958'den beri varlığını sürdüren milli parklar, bir kararname ile kapatılmaya ve üç parçaya bölünmeye çalışılıyor” dedi.

Aytekin, TBMM'de yaptığı açıklamada, “İktidar ekonomik krize kaynak bulmak için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nü kapatmayı planlıyor” dedi ve şunları söyledi:

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, ekonomik krize çare olarak milli parkların satılacağını söyledi.

“Orman Genel Müdürlüğü'ne yapılması öngörülen bu devir, kurumları birbirlerinin içerisinde göstererek iş yükünü artırmaya ve özellikle de milli parklardaki başta maden arama olmak üzere birçok usulsüz işe imkan tanıma amaçlıdır.

Milli parklar sınırları içerisinde ve mücavir alanında yer alan onlarca maden arama ruhsatı için mevzuat değişikliği beklendiği belirtiliyor.

Böylesi bir düzenleme, hem doğaya hem topluma karşı işlenmiş suç olacaktır. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü de Devlet Su İşleri bünyesinde daire başkanlığına dönüştürülmek isteniyor.” 

Manşetler

AJet'te yeni bagaj kuralına uymayana 50 Euro Ceza
Milyonluk yatlar Yenikapı’ya demirledi
7. Uluslararası Mersin Maratonu başladı
Mevlana, vuslatının 752'nci yılında Antalya'da anıldı
Antep-Egina savaşının galibi belli oldu
CarrefourSA, Mağazacılar Günü’nü 15 bin çalışanı ile kutladı
Küresel Kadın Zirvesi'nde kadın liderler buluşuyor
Girit Evi Side'de Giritli yaşamı ve turizmine ışık tutuyor!
Alanya Noel Pazarı'nda Demre ürünlreri satıldı
Minyatür Medeniyet müzesi turistlerin ilgisini çekiyor