CHP Milletvekili: 8 bin yıllık tarihin üzerini örttüler!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi’de toprak altında yatan 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması çağrısında bulundu.

BURSA- Bursa'nın bilinen en eski tarihinin izlerini taşıyan Ilıpınar Höyüğü'nde inceleme yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Muazzam bir tarihi var ama maalesef yıllar önce yapılan çalışmalardan sonra höyüğün üstü kapatılmış" diyerek 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması çağrısında bulundu.

“BULUNAN ESERLERE ÖNEM VERİLMİYOR”

CHP Orhangazi ilçe Başkanı Ender Teke ile birlikte Bursa’nın bilinen en eski tarihinin izlerini taşıyan Ilıpınar Höyüğü’nde incelemelerde bulunan Altaca Kayışoğlu, “Toprak altındaki tarihi hiçe sayanlar, Ilıpınar Höyüğü’nde yıllar önce yapılmış çalışmalarda bulunan eserlere de önem vermiyorlar” diye tepki gösterdi.



“MUAZZAM BİR TARİHÎ VAR”

Ilıpınar’ın Bursa açısından ne kadar önemli olduğunun Kent Müzesi’nde ortaya konulduğunu vurgulayan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Muazzam bir tarihi var ama maalesef yıllar önce yapılan çalışmalardan sonra höyüğün üstü kapatılmış. Bugün toprak altında zamanında çıkarılan eserler de İznik Arkeoloji Müzesi’nin kapatılmış olması nedeniyle konteynırlarda duruyor. Oysa Ilıpınar Höyüğü’ndeki buluntular depolara mahkum edilmeyecek kadar değerli eserler” diye konuştu.

“ORHANGAZİLİER MÜZE İSTİYOR”

Toprak altında kalmaya mahkum edilen Ilıpınar’da çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğinin altını çizen Altaca Kayışoğlu, şöyle konuştu;

“9 yıldan fazla kapalı kalan ardından adı ve işlevi değiştirilen İznik Arkeoloji Müzesi’nin depolarında kilitli kalan Ilıpınar buluntularının Orhangazi’de kurulacak bir müzede sergilenmesini hem Orhangazililer hem de Bursalılar adına istiyor. Gerekli çalışmaların bir önce başlatılıp bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi bekliyoruz. Ilıpınar’a özgürlük istiyoruz.”

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı