Çevreci gençler, çöp temizledi

Gençlerin megafonla temizlik için destek istemesine rağmen sahilde güneşlenen vatandaşlar, ilgi göstermedi.

ZONGULDAK - Zonguldak Kozlu Sahili, çevreci gençler tarafından temizlendi. Gençlerin megafonla temizlik için destek istemesine rağmen sahilde güneşlenen vatandaşlar, ilgi göstermedi.
Denize giren vatandaşların şaşkın bakışları arasında sahildeki pet şişe, yiyecek kabukları kâğıt ve şırınga gibi atıkları toplayan gençler, insanların çevreye duyarsızlığından yakındı. Gençlerin çöp topladığı sırada bazı vatandaşlar kumda güneşlenirken bazılarının da denize girmeyi tercih ettiği görüldü.
Çevreci gençler adına konuşan Ali Sencer Arslan, doğanın aşırı kirletildiğini ve bunun en önemli nedeninin bilinçsiz insanlar olduğunu belirtti. Ali Sencer Arslan, “Her canlının daha temiz bir doğada yaşama hakkı olduğu inancındayız. Ancak yakın çevremize baktığımızda, yaşadığımız doğanın aşırı derece kirletildiğini görüyoruz. Bu kirlenme çevre bilinci edinmemiş, insanlardan ve para hırsına düşmüş kurumlar tarafından yapılmaktadır. Çevre bilinci edilmemiş insanlardan kaynaklı aşırı derece kirli olan Kozlu Plajı'nı temizlemek üzere buraya geldik. Amacımız hem plajı temizlerken aynı zamanda plajı kullanan insanlarla çevre temizliği konusunda sohbet etmektir." dedi.

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti