MARMARİS - Muğla'nın Marmaris ilçesinde çevre duyarlılığıyla tanınan İmdat Avcı, eşi ve iki çocuğuyla bir hafta boyunca sahilleri ve koyları dolaşarak 125 torba çöp topladı.
Marmaris'te 19 yıldır maddi karşılık beklemeden çöp toplayan ve çevre kirliliğine dikkati çekmek için yaptığı ilginç eylemlerle tanınan İmdat Avcı, eşi Yıldız Avcı ve çocukları Türkü ve Ozan Avcı ile topladıkları çöpleri tekneye koyarak yat limanına getirdi.
Çevreci aileyi limanda bir grup vatandaş, davul ve zurnayla karşılayarak tebrik etti. Yoldan geçen vatandaşlarla turistlerin meraklı bakışları arasında torbaları belediye görevlilerine teslim eden Avcı, çöp kamyonuna konulan çöplerin bazılarının denize dökülmesi üzerine giysileriyle suya atlayarak bu maddeleri çıkardı.
Çöplerin kamyona yüklenmesinin ardından Avcı ve ailesi, üzerinde "5 Haziran Dünya Çevre Günü sözde çevrecilerin, sözde kuruluşların yalan söyleme günü olmasın" yazan bir pankart açtı.
Avcı, "Bu temizlik çalışmasını geçen hafta yapacaktım ama 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çok yalan söylendiği için erteledik. Ben eşim ve iki çocuğumla Albatros Marina'dan başlayarak Yalancıboğaz mevkisinde, oradan da Cennet ve Bedir adalarındaki koyları temizledik. Çevre temizliği konusunda artık fazla konuşmak istemiyorum. Biz konuşmayı bilmiyoruz ama çok iş yaptığımıza inanıyoruz" dedi.
Temizliğin son gününde 35 torba çöp topladıklarını aktaran Avcı, koylardan genellikle pet ve içki şişeleri ile ambalaj kağıtları çıktığını kaydetti.
Babasına çöpleri toplamasında yardımcı olan 11 yaşındaki Türkü Avcı ise şunları söyledi: "Bu dünya hepimizin dünyası, insanlar kendi yaşadıkları yeri kirletiyorlar. Böylece farkında olmadan kendilerine zarar veriyorlar. Sadece biz değil de bütün bireyler böyle düşünse, çok daha temiz bir dünyaya sahip oluruz."
Öte yandan, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla eylemler yapan İmdat Avcı, daha önce Marmaris'ten Gökova'ya kadar yol kenarlarını tek başına temizlemişti. Geçen yıl da ailesiyle Marmaris'in koylarını temizleyen Avcı, 350 torba çöp toplamıştı.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı