Çeşme Turizm Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, fakülte olarak ilk mezunları vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye Yüzyılı ve lider ülke Türkiye yolunda, turizm alanında önemli katkılar vermeyi hedeflediklerini syledi.

 İZMİR - Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Fakülte yerleşkesinde  yapılan görkemli ve coşkulu bir programla ile gerçekleştirildi. 2004 yılından itibaren,  Yüksekokul olarak eğitim veren ve 2019 yılında Fakülteye dönüşen EÜ Çeşme Turizm Fakültesi, fakülte olarak ilk mezunlarını verdi.

 Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, fakülte olarak ilk mezunları vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye Yüzyılı  ve lider ülke Türkiye yolunda, turizm alanında önemli katkılar vermeyi hedeflediklerini syledi. 750 bin dolar bağışla kurulan Çeşme Turizm Fakültesi  Gastronomi Akademisi  ile Çeşme’yi gastronominin merkezi haline getirmek üzere önemli bir öncülük yaptıklarını kaydeden Dekan Prof. Dr. Gültekin, Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği alanlarında da  teknolojik dönüşümü yakalamayı hedeflediklerini belirtti. Dekan Prof. Dr.  Gültekin ayrıca, Çeşme Turizm Fakültesi’nin turizm diplomasisi alanında da eğitim modeli geliştireceğini ve bu konudaki çalışmaları hızlandırdıklarını vurguladı.

Törende, Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi’nin kuruluş çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı, ABD’de bulunan Bridge To Türkiye kuruluşu Başkan Yardımcısı Şule Kıvanç Ancieta   ile Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel’e de plaket takdim edildi. Törene, mezun öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterirken, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi  Cihan Aslan  ve Çeşme Esnat ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü’de katılım gösterdi.

Mezuniyet töreninde, Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nden 19, Seyahat İşletmeciliği Bölümünden 10 , Turizm Rehberliği Bölümünden 27 olmak üzere, toplamda 56 öğrenci diplomalarını alarak, ilk fakülte mezunları olarak tarihe geçti.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL