Çayeli'nde yat kaptanlığı kursu

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Çayeli ilçesi Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde yat kaptanlığı kursu başlayacak.

RİZE-  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Rize'nin Çayeli ilçesi Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde 16 Ekim 2009 tarihinde yat kaptanlığı kursu  başlaması planlanıyor.
Kurs için Denizcilik Müsteşarlığı Denetleme Kurulu'nun denetimlerinin sonunda 14/04/2009 tarih 10800 sayılı karar ile gerekli iznin verildiği bildirilirken 16 ekimde açılması öngörülen kursun 19 Şubat 2010 tarihine kadar sürmesi düşünülüyor.
Kurs bitiminde başarılı olan ve Yat Kaptanlığı Başarı Belgesi almaya hak kazanan her kursiyer, Denizcilik Müsteşarlığı'nca açılacak olan Yat Kaptanlığı Yeterlilik Sınavı'nda da başarılı olması durumunda yat sınıfındaki tüm teknelerde kaptan olarak çalışabilecek.
Kursiyer adaylarından Hudut Sahiller Sağlık Müdürlüğü'nden onaylı gemi adamı sağlık raporu, 18 yaşını tamamlamış olma şartı, en az ilköğretim okulu mezunu olmak şartları aranıyor. Yapılan açıklamada kayıtlar 14 Ekim 2009 tarihi mesai bitiminde sona ereceği duyuruldu.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri