Cargill Türkiye şirket alıyor

Cargill Türkiye Murahhas Azası Mustafa Sayınataç: Türkiye’yi Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin üretim üssü yaptık, şirket satınalma fırsatı kolluyoruz.

İSTANBUL- Gıda, tarım, risk yönetimi ve endüstriyel ürün alanlarında faaliyet gösteren Cargill, Türkiye’yi Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin üretim üssü haline getirdi.
Türkiye’yi üretim, ihracat, yönetici, Arge merkezi ve bölgesel üs olarak değerlendirdiklerini belirten Cargill Türkiye Murahhas Azası Mustafa Sayınataç, şirket satın alma fırsatlarını da takip etiklerini açıkladı.
Sayınataç, şöyle konuştu: “Cargill Türkiye, 3 yıl önce Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı yönetmeye başladı. Cargill Türkiye olarak 2010 yılında 1 milyar liralık ciroya ulaştık. Global Cargill’in, Türkiye ekibine ne kadar güvendiği verdiği sorumluluklarla ortaya kondu. Türkiye artık Cargill’in, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için iş geliştirme ve yatırım üssü durumunda. 2011 yılında da yüzde 7-8 arası büyüme öngörüyoruz. Şirket satın alma fırsatlarını da takip ediyoruz.”

Yüzde 25’i ihraç ediliyor
Cargill’in Türkiye’deki faaliyetlerinin büyük bölümünü nişasta bazlı şeker üretimi, gıda bileşenleri ve sistemleri olduğunu vurgulayan Sayınataç, şunları söyledi: “Şu anda Avupa ülkelerinin içinde bulunduğu durum ve Türkiye’de özellikle tarımsal hammadde fiyatlarının eskiye nazaran daha düşük seviyelerde olması üretimin buraya kaymasına sebep oldu. Türkiye lojistik anlamında da şirketlere bir çok avantaj sağlıyor. Üretimimizin yüzde 25’ini komşu ve Ortadoğu ülkelerine ihrac ediyoruz. Cargill, Türkiye’yi yatırım için uygun buluyor. Türkiye’de hem satın almalarla da büyüme planlarımız arasında.”

Manşetler

Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değil
Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu