Caretta yavrularını korumak için havai fişek yasaklandı

Sorgun Mendirek'te nesilleri yok olma tehlikesinde olan Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanları tespit edilerek koruma altına alındı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Manavgat/Antalya - 
Manavgat, Sorgun Mendirek'te nesilleri yok olma tehlikesinde olan Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanları tespit edilerek koruma altına alındı.
Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları ve Kum Zambakları Derneği (DEKAFOK) Tarafından Mendirek'te yapılan yuva tespit çalışmasına Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara'da katıldı. Bölgede Yuvalama ve yuvadan çıkış döneminde deniz kaplumbağalarına zarar verebilecek etmenleri içeren farkındalık afiş ve tabelalarını araştırma alanımız olan Sorgun-Side kıyılarına yerleştirildi.



Caretta careta yumurta bırakma alanlarında ATV motorlarıyla kumsalda safari yapma ve dolaşma yasaklandı. Bunun yanı sıra , ateş yakma, yapay ışık tutma ve havai fişek atma yasaklandığı belirtildi.

DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, ''Geçmiş yıllardaki çalışmalarımızda toplumumuzun desteğiyle yüzlerce yuvayı korumayı başardığımız gibi bu yıl da halkımızın duyarlılığına güveniyor, doğal yaşamı ancak hep birlikte olursak koruyabileceğimizi biliyoruz. Kumsaldan çıkan yavruların denize ulaşmada yönlerini kaybetmemek için yapay ışık tutma, havai fişek atma ve kumsalda ateş yakma yasaklandı.'' dedi.

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını