BERLİN - Bir Alman firması kadın çantalarına sığabilecek büyüklükte bir mobil tuvalet üretti. Firmanın ürettiği mobil tuvalet içi ureyi jel haline dönüştüren emici polimerlerden oluşuyor.
Katlandığı zaman çikolata büyüklüğünde olan tuvalet ayakta otururken veya rahatlıkla kullanılabiliyor. Mobil tuvaletin tasarımcısı Eva Tinter Alman Der Spiegel Gazetesi"ne yaptığı açıklamada Bazı insanlar kirli tuvaletlere girmek istemiyor ya da aracını durdurup tuvalete gidemiyor. Ama bunu her an her yerde kullanabilirsiniz. Üre anında jele dönüşüyor ve jeller kötü koku yayılmasını da engelliyor. diyor.
Aynen kadın bağları gibi bir defalık kullanım için üretilen mobil tuvaletlerin bir paketinin bedeli 11.27 euro. Paketin içindeyse üç tane var. Firma şu ana kadar da yaklaşık 20 bin tanesini satmış.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı