PARİS -Bu yıl 63. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin kısa filmler bölümünde, yönetmenliğini Koray Çalışkan'ın yaptığı "Esma" isimli film gösterilecek. Senaryosunu da Çalışkan'ın üstlendiği filmde Bilge Seçkin, Barış Çeliloğlu ve Emrah Elçiboğa başrolleri paylaşıyor.
Film, daha önce Antalya Altın Portakal Film Festivali de aralarında olmak üzere yirmiden fazla festivalde gösterildi.
12 Mayısta başlayacak olan Cannes Film Festivali, 23 Mayısta sona erecek. Festivalde yarışmanın jüri başkanlığını, bu yıl Amerikalı Tim Burton yapacak.
Festival Ridley Scott'un yönettiği, Russel Crowe'un başrolde oynadığı "Robin des Bois" isimli filmin gösterimiyle başlayacak. Festivalin açılışında Kristin Scott Thomas sunuculuğu üstlenecek.
Tim Burton dışında İranlı yönetmen Cafer Panahi, İtalyan sinemacı Alberto Barbera, İngiliz oyuncu Kate Beckinsale, Fransız sinemacı Emmanuel Carrere ile Benicio Del Toro, Victor Erice ve Vittoria Mezzogiorno jüride yer alan isimler olacak.
Manşetler
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”