Çanakkale'de İzmirli birinci oldu

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılını anmak için düzenlenen fotoğraf yarışmasına İzmir’den katılan Alahattin Kanlıoğlu’nun eseri birinci seçildi.

ÇANAKKALE- Çanakkale Biga’da çelik, enerji ve gemi yapımı sanayisinde üretimini sürdüren İÇDAŞ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) birlikte düzenlediği  ‘Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması’ sonuçlandı. 

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılını anmak için düzenlenen fotoğraf yarışmasına İzmir’den katılan Alahattin Kanlıoğlu’nun eseri birinci seçildi.


Yarışmaya Sakarya’dan katılan Hatice Ekiz’in fotoğrafı ikinci,



İstanbul’dan katılan Sami Uçan’a ait olan fotoğraf ise üçüncülüğe layık bulundu.   

Tarih, doğa, kent ve turizm konulu ‘Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması’ ile 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları’na yönelik farkındalık yaratılması amaçladı. Yarışmaya gönderilen eserler fotoğraf ustaları Ömer Gemici, İzzet Keribar, Aykan Özener, Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman, Firdevs Sayılan tarafından değerlendirildi. 

Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL olarak belirlenen ödüller 29 Ekim 2014’de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Tören Çanakkale Evi’nde yapılacak ve eserler de bu mekanda sergilenecek. Ayrıca “Havadan Çanakkale”, “Çanakkale’de Turizm”, “Çanakkale’de İş Yaşamı”, “Çanakkale Savaşları” ve “Kahramanlar Troia ve Destanlar” temalı özel ödüllere layık görülen yarışmacılar 1000 TL ile ödüllendirildi.

Manşetler

ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.