Bursa kırmızıya döndü, yoğun kara rağmen Uludağ'da pistler boşaldı

Koronavirüs tablosunda kırmızıya boyanması tatilcilerin Uludağ’dan erken ayrılmalarına sebep oldu. Nisan ayı ile birlikte otelciler sezonu kapatıp sahil bölgesine giderken, yoğun kara rağmen pistler de bomboş kaldı.

BURSA- Uludağ’ın zirvesinde kayak sezonu geç başladı, mart ayı sonunda bitti. Türkiye’nin birçok bölgesi gibi Bursa’nın da koronavirüs tablosunda kırmızıya boyanması tatilcilerin Uludağ’dan erken ayrılmalarına sebep oldu. Nisan ayı ile birlikte otelciler sezonu kapatıp sahil bölgesine giderken, yoğun kara rağmen pistler de bomboş kaldı.

Uludağ’da kar kalınlığı 165 santimetre olmasına rağmen pistler boş kaldı. Türkiye genelinde açıklanan koronavirüs tablosunda kırmızı bölge olarak ilân edilen Bursa’dan yerli turistler ayrıldı. Geçtiğimiz güne kadar adım atacak yer bulunmayan pistler birden boşaldı. Daha önce araç park edecek yer bulunamayan zirvede otopark ve yol kenarlarındaki boşluklar dikkati çekti.

İstanbul’dan gelen tatilciler, “Biz bu kadar boş olacağını tahmin etmiyorduk. Uzun zamandır takip ediyorduk. Bugün gelmek nasip oldu. Böyle boş olması tabii ki bizim için iyi oldu. Daha rahat kayak yapabiliyoruz. Türkiye’nin kırmızıya dönmesi bize yaradı” dedi. Yetkililer, sezonun son günleri olması sebebiyle pistlerin ve otellerin boş olduğunu savundu.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi