BUDAPEŞTE- Macaristan'ın başkenti Budapeşte EXPO Turizm Merkezi'nde 1-4 Mart tarihlerinde 22 ülkeden 500'ü aşkın tur operatörü ve seyahat acentesinin katılımıyla düzenlenen fuarda ziyaretçi rekoru kırıldı.
Macaristan'dan da sorumlu Viyana Kültür ve Tanıtım Müşaviri Nejat Doğan, 50 bin kişinin ziyaret ettiği 35. Uluslararası Budapeşte Turizm Fuarı'nda Macar ziyaretçilerin stantlarında faaliyet gösteren Türk tur operatörleri ve seyahat acentelerinin rekor düzeyde satış yaptığını bildirdi.
Doğan, ''Fuarın bu yılki konuğu Polonya olmasına rağmen, Türkiye'ye bu ülkeden çok daha fazla büyük ilgi gösterildi. Bu yıl tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen Macar turist sayısında patlama bekliyoruz'' diye konuştu.
Macaristan Türk-Macar Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Fadıl Başar, fuara katılan Türk tur acenteleriyle görüştüğünü, Türk acentelerinin neredeyse tümünün yaz tatillerini Antalya ve bölgesinde geçirmek isteyen Macar ziyaretçilere rekor derecede ön satış yaptığını, bu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Hilal Demirel, Türkiye'yi tanıtıcı Macarca broşürler ve DVD'leri dağıttıklarını belirterek, ''Türkiye Budapeşte Turizm Fuarı'nın yıldızı oldu'' dedi.
Manşetler
Skal Marmara 2026’yı “şekerpare” lezzeti ile karşıladı
Osmanlı Ege’sinde ezanla çanın buluştuğu yılbaşı
2026'da ‘Dupe Destination’lar öne çıkıyor
Demre'de 11 coğrafi işaretli ürün tescili için başvuru yapıldı
Celestyal’den Arap Körfezi’nde global tanıtım gezisi
Kemer'de Bana Ülkeni Tanıt Festivali yapıldı
Türkiye’nin en güzel kızı Sıla Saraydemir oldu
Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi
Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir