BTM’de 32 ülkeden girişimci "Sahne XL" etkinliğinde buluştu

İTO ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç: Girişimcilere büyük bir özveriyle altyapıyı sağlamak ve onların hayal ettikleri hedefleri konusunda önlerini açmak olduğunu söyledi

ÖZKAN ALTINTTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yılın son "Sahne XL" etkinliği İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Fulya’da kurulan merkezde, üniversitelerden genç yazılımcılar, dünyanın dört bir tarafından gelen konuklar ile birlikte projelerini tanıttılar. Girişimciliğin desteklenerek yaygınlaştırılması amacıyla kurulan BTM’de üyeler ile yatırımcıların yanı sıra Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF) ile işbirliği içinde 32 ülkeden gelen melek yatırımcılar, risk sermayesi fonları ve yüksek potansiyelli girişimciler de yer aldı.
Etkinlikte yer alan İstanbul Ticaret Odası ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç, bu faaliyeti her yıl büyük bir heyecan ve istek içinde yaptıklarını söyledi. Avdagiç, 2025 yılı içerisinde girişimcilerle büyük işler yapmaya çalıştıklarını belirterek, BTM olarak ana varlık sebeplerinin girişimcilere büyük bir özveriyle altyapıyı sağlamak ve onların hayal ettikleri hedefleri konusunda önlerini açmak olduğunu belirtti



ŞEKİB AVDAGİÇ: ÇOK İYİ SONUÇLAR ALIYORUZ
Bütün ideallerinin Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin Türkiye'de projelerini hayata geçirebilmelerini sağlamak olduğunu anlatan Avdagiç, "Dolayısıyla onları ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bunun için buluşturmaya çalışıyoruz ve çok iyi neticeler alıyoruz" dedi.
Avdagiç, sözlerini şöyle Sürdürdü: "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ve özellikle bakanımız Fatih Kacır'ın özel destekleriyle kısa süre evvel açılan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) çok ciddi bir şekilde kabul edildi. Şu an 30'a yakın firmamız oradan hizmet alıyor. İnşallah hem BTM'yi hem TEKMER'i büyütme konusunda çok önemli hedeflerimiz var. Ümit ediyorum ki kısa bir süre sonra fiziki olarak da bu imkanlarımızı büyütüp daha çok firmamıza hizmeti sunma imkanı bulacağız."
Avdagiç, Türk ekosistemine katkı vermeye devam edeceklerini belirterek, "Sahne XL etkinliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum, özellikle sponsorlarımıza başta Emlak Konut olmak üzere çok teşekkür ediyorum" dedi.



GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ
BTM Genel Müdürü Önder Kul, girişimcilik yolculuğunun cesaretle başladığını, yelrğn kalınmadığını bilmenin güç verdiğini söyledi. İstanbul Ticaret Odasının desteği ile BTM olarak 2017'den bu yana 10 binlerce girişimcinin yanında olduklarını bildiren Kul, "Onların hayallerinin büyüdüğü bir merkez haline geldik. BTM olarak girişimcilerimize mentörlükten yatırımcı erişimine, iş bağlantılarından küresel görünürlüğe uzanan çok yönlü bir destek sunuyoruz



YURT DIŞINA AÇILIYORUZ
Bugün 2 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaşmış bir girişimcilik merkezi olarak girişimcilerin işlerini kurmalarından ticarileşerek büyümelerine kadar uzanan yolculukta yanlarında oluyor ve bundan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi
Önder Kul, kendilerine göre asıl başarının girişimcilerin Türkiye ekosistemine faydalı olmaları ve ölçeklenerek büyümeleri olduğunu belirterek, BTM'nin uluslararasılaşması için somut adımlar attıkmlarını anlatarak “BTM'nin Dubai ve Londra'da olmak üzere 2 uluslararası ofisi bulunuyor.
BTM artık yalnızca Türkiye'de değil, dünya girişimcilik ekosisteminde de aktif bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

BTM girişimcilerinden Kemal Ergun ve arkadaşları online olarak hazırladıkları Gıda Tedarik programını tanıttılar.

Manşetler

Lüks seyahat sektörü, seyahat anlayışını alt üst ediyor.
Türkiye 2024-2026 yılları arasında 346 yeni otel açıyor
Yurtdışına seyahat eden herkes sigorta yaptırmalıdır
Airbnb, İspanya'nın kırsalına yatırım yapacak
Antalya dünyada en çok turist çeken 8’inci şehir oldu
İzinsiz girenlere 557 bin TL ceza kesilecek!
Yat ihracatı Yenikapı Boat Show'da yelkenleri açacak
Kartalkaya için bakanlığın 9 personeline yurt dışına çıkış yasağı
Türkiye ile Macaristan arası uçak seferi 3'e katlanıyor
Türkiye'nin tatlı devi Ekleristan iflasın pençesinde