Brselona şehir veriğisi 24 euroya çıkaracak.

arselona, ​​şehirde 12 saatten daha kısa süre kalan kruvaziyer yolcularının ödediği turizm vergisine uygulanan belediye ek ücretini kademeli olarak artıracak .

BARSELONA - Barselona, ​​şehirde 12 saatten daha kısa süre kalan kruvaziyer yolcularının ödediği turizm vergisine uygulanan belediye ek ücretini kademeli olarak artıracak . Mevcut 5 avro olan miktar, 2027'de 12 avroya çıkacak ve 2030'da 24 avroya ulaşana kadar artmaya devam edecek. Bu önlem, Barselona'yı ana limanı olarak kullanan güzergahlardaki yolcuları etkilemeyecek.

Öneri, olağanüstü Ekonomi ve Finans Komitesi'nde PSC, Junts ve ERC'nin lehte oylarıyla, BComú, PP ve Vox'un ise aleyhte oylarıyla onaylandı. Plan, ücretin 2028'de 16 €'ya, 2029'da 20 €'ya ve 2030'da 24 €'ya çıkarılmasını öngörüyor; Belediye Meclisi, bu artışla birlikte bu ek ücrete bağlı gelirin mevcut 4,5 milyon €'dan 2031'de 24 milyon €' ya yükseleceğini tahmin ediyor .

El Economista'ya göre , şehir yönetimi bu artışı, kısa süreli yolcu gemilerinin şehir üzerindeki etkisini azaltma stratejisine bağlıyor . Ekonomi, Finans, Ekonomik Kalkınma ve Turizmden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Jordi Valls , bu tür yolcu gemilerinin sayısının önümüzdeki yıllarda "sıfıra" indirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

BComú'nun tutumu, artışın uygulanma hızını yansıtıyor; parti, yeni miktarın 2027'de tam olarak yürürlüğe girmesi gerektiğini savundu. Junts ise, iklim kriziyle bağlantılı eylemler kapsamında daha fazla oyun alanı, ağaç ve halka açık çeşme eklenmesi konusunda PSC ile anlaşmaya vardıktan sonra öneriyi destekledi.

Komite ayrıca lüks oteller için emlak vergisinin (IBI) yasal azami oran olan %1,30'a çıkarılması konusunu da ele aldı , ancak bu ikinci önlem kabul edilmedi . ERC lehte oy kullanan tek parti olurken, Junts, PP ve Vox karşı oy kullandı ve BComú çekimser kaldı.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi
16 kilo 348 gram ağırlığında istilacı Aslan Balığı yakalandı!