British Airways’in Boeing 747 filosu pandemi kurbanı oldu

British Airways uçak seyahati talebindeki azalmasının ışığında, tüm superjumbo filosunu derhal emekli etmek üzere olduğunu açıkladı.

LONDRA- Krizden önce British Airways’in Boeing 747’si dünyanın en büyüğü "Gökyüzünün Kraliçesi" idi. Ancak bu uçaklar Bu koronavirüs pandemisinin kurbanı oldu.
British Airways uçak seyahati talebindeki azalmasının ışığında, tüm superjumbo filosunu derhal emekli etmek üzere olduğunu açıkladı. British Airways sözcüsü, “747 filonun tamamını kaldırmayı önerdiğimizi teyit edebiliriz” dedi.

British Airways, bu uçağın ilk teslimatını 1989'da aldı. İlk planlara göre, British Airlines 2024'te dört motorlu geniş gövdeyi aşamalı olarak bırakacaktı. Ancak koronavirüs pandemisi programdan üç yıl önce bazı kritik düzeltmeler yaptırdı.

Boeing 747 uçakları yerine, İngiltere'nin bayrak gemisi Airbus A350 veya Boeing 787 gibi daha verimli uçaklar uçacak. British Airways daha büyük uçakların dönüşlerinin. uzun mesafeli uçuşların tamamen geri gelmesi ve talep edilmesinin birkaç yıl alacağını öngörüyor.

Manşetler

Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi