MANAVGAT - Antalya'nın Manavgat ilçesinde bot turizmini Alman, Fransız ve İskandinav ülke turistleri hareketlendiriyor. Bodrum'da kaçak içki yüzünden yaşanan ölümlerin, Rus turistleri olumsuz etkilediğini belirten turizmciler bu açığı yerli turist ile kapatmak istediklerini belirtti.
Manavgat Botçular Derneği (MBD) Başkanı Ramazan Taş, bu sene bot turizminde geçen yıla göre istedikleri turist hareketliliğini yakalayamadıklarını söyledi.
Kaçak içkiden ölümlerin bot turuna çıkan Rus turistleri olumsuz etkilediğini belirten Taş, Rus turistlerdeki düşüş açığını yerli turistle kapatacaklarını ifade etti.
Bu sene aktif turizm sezonunda Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkan turistlerin yüzde 80'nin başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülkeleri oluşturduğunu belirten Taş, bunun yanı sıra Fransız ve İngiliz turistlerde gözle görünür bir artış olduğunu kaydetti.
Taş, "Bu sene bot turizminde Rus turist açığını yerli turistle kapatacağız. Bodrum'da kaçak içkiye bağlı Rus turist ölümleri botta Rus turistleri olumsuz etkiledi. Bu tür kötü olaylar Türk turizmine çok büyük zarar veriyor. Aktif sezonda bot turlarına genelde Orta Avrupa ülkeleri ilgi gösteriyor." diye konuştu.
Manşetler
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor