Botçular sezonu Ukraynalı turistlerle açtı

Manavgat Irmağı Botçular Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, Manavgat Irmağının deniz suyu ile buluştuğu 20 kilometrelik alanda yıllık 600 bin yerli ve yabancı turistin bot, tekne ve lüks yat turuna çıktıklarını söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya ,
 Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Irmağında tekne, bot ve lüks yat turu yaptıran turcular 2021 yılı turizm sezonunu Ukraynalı turistlerle yaptı. Rusya'nın Covid 19 vakalarını yüksek bulması gerekçesi ile vatandaşlarını 1 Haziran'a kadar Antalya'ya göndermeme kararı sonrası Rus turistlerin ger dönmesi ile yerini Ukraynalı ve Polonyalı turistler aldı. 

Manavgat Irmağı Botçular Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, Manavgat Irmağının deniz suyu ile buluştuğu 20 kilometrelik alanda yıllık 600 bin yerli ve yabancı turistin bot, tekne ve lüks yat turuna çıktıklarını söyledi. 2020 pandemi döneminde botların yüzde 95 kayıp yaşadığını belirten  Başkan Ramazan Taş, bu yılda botçuları ve tekneleri geçen yılki akıbeti beklediğini kaydetti.   

Ramazan Taş, '''Pandemi tedbirleri ve kısıtlamaları kapsamında 2020 yılı botçular, tekneciler ve lüks yat turları için kayıp yıl oldu. Irmakta 90 bot, lüks yat ve tekne turcusu var. Geçen sene Alman ve Avrupalı turistler gelmediği için sadece 3 ay Rus, Polonya ve Ukraynalı turistleri tura çıkardık. Botların yüzü ancak Alman, İskandinav ve Orta Avrupa ülkelerini tura çıkarırsa yüzü güler. Sezonu Bismillah diyerek Ukraynalı turistlerle açtık. Turist hareketliliğini 1 Haziran sonrası bekliyoruz. Botçular ve tekne turcuları fotoğrafçısından, turist rehberine, aşçısından garsonuna ve cankurtaran olmak üzere 3 bin kişiyi istihdam ediyor.'' dedi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı