Bornova'da deve güreşi heyecanı

Aydın, Çanakkale, Manisa ve Muğla'dan getirilen allı pullu süslenmiş 104 tüllü (erkek deve) Bornova'da kıyasıya güreşti.

İZMİR  - Bornova Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen deve güreşleri etkinliğinde, Aydın, Çanakkale, Manisa ve Muğla'dan getirilen allı pullu süslenmiş 104 tüllü (erkek deve) kıyasıya güreşti.
Deve güreşi etkinliği, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Duaların okunduğu güreşte finalde yapılan Büyükşehir Belediyesi Kupası'nda güreşen Ulucak'tan "Çatlı" ile "Omarcı", Bornova Belediyesi Kupası'nda ise Ulucak'tan, "Çılgın Özer" ve Milas'tan "Menderes" adlı develerin güreşi büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Kupası'nda Çatlı ve Omarcı berabere kalırken, Bornova Belediyesi Kupası'nı Milas'tan Çılgın Özer kazandı.
Güreşi çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık üç bin kişi izledi. Güzel havayı fırsat bilerek etkinliği izlemeye gelenler aynı zamanda piknik yaptı.
Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, yaptığı konuşmada, deve güreşinin bir Türk geleneği olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Yüzyıllardır yapılan ancak unutulmaya yüz tutmuş, atalarımızdan bize kalmış geleneksel sporumuz olan bu mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Tüm geleneklerimize sahip çıkmalıyız. Geleneklerimiz kaybolunca biz yok oluruz. Deve güreşleri nedeniyle farklı şehirlerden insanlar geliyor yeni dostluklar kuruluyor. Belediye olarak bunun için para harcıyorsak bu para son kuruşuna kadar helal olsun" dedi.

Manşetler

Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi