Bomonti Fabrikası'nın Diyanet'e devri için ortak toplantı karar

İstanbul Bomonti Bira Fabrikası’nın Şişli Müftülüğü’ne devredilmesine dair İBB, Şişli Belediyesi ve Diyanet ortak toplantı yapacak.

İSTANBUL- İstanbul Bomonti Bira Fabrikası’nın Şişli Müftülüğü’ne devredilmesine dair İBB, Şişli Belediyesi ve Diyanet ortak toplantı yapacak. Şişli’de bulunan Osmanlı döneminde ilk modern bira yapımının gerçekleştiği Bomonti Bira Fabrikası, geçtiğimiz günlerde dini tesis yapılması amacıyla Şişli Müftülüğü’ne devredilmişti.

Fabrikanın yıkılıp yerine cami, mescit ve yurt yapılması planlanıyor. Tepki çeken girişime ilişkin açıklamada bulunan  Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 'Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi olarak toplanacağız' dedi.Bomonti Bira Fabrikası Diyanet'e devredildi

'DOĞRU BULMUYORUZ'

Binanın müftülüğe devredilmesine ilişkin olarak DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Bomonti Bira Fabrikası'nın İstanbul’un önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu bölgede dokuyu bozacak ve yapılaşmayı artıracak projeleri doğru bulmuyoruz” dedi.

'TOPLANTI YAPILACAK'

Anıtlar Kurulu'nun Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkılmasına yönelik verdiği kararı eleştiren Keskin, “Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi olarak toplanacağız. Amacımız karşılıklı görüşmelerle ortak bir paydada buluşmak ve Bomonti için en uygun kararı vermek” diye konuştu.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı