Bölgesel Havayolu Projesi başlıyor

ATOeski Başkanı Şaban Baş, 2009 yılından bu yana gündeme getirdikleri Çukurova Bölgesel Havayolu Projesine 2012 yılında başlanacağını söyledi.

ADANA- Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, 2009 yılından bu yana gündeme getirdikleri Çukurova Bölgesel Havayolu Projesinin uygulamasına 2012 yılında başlanacağını söyledi.
Baş, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2023 ekonomik hedefleri arasında bulunun 500 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşmada Çukurova Bölgesel Havacılık Projesi’nin önemli katkısı olacağını belirterek, "Gerek Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen işadamlarının ve gerekse dış ülkelere ihracat yapmak isteyen iş çevreleri direkt uçuş yapabilen ülkeleri tercih etmektedirler. Karayolunda ve sınır kapılarında yaşanan sıkıntılar sebebiyle iş çevreleri yatırım yapmaktan kaçmaktadırlar" dedi.
Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantepli iş adamları kurulacak havacılık firmasının ortağı olmaları gerektiğini ifade eden Baş, kurulacak Çukurova Bölgesel Havacılık ile her ilin 500 milyar dolarlık ihracattan payını alacağını ve Adana’nın da en az 20 milyar dolarlık ihracat yapabileceğini söyledi.
Kendisinin ATO Başkanı olduğu dönemde gündeme taşıdıkları Çukurova Bölgesel Havacılık Projesine dönemin Adana Valisi İlhan Atış başta olmak üzere iş çevrelerinin de destek verdiğini hatırlatarak, "Çukurova bölgesinde dış ticaretin artması, bölgeye gelecek yatırımların hız kazanması ve turizm sektörünün hareketlenmesini sağlayacak bu proje ile yabancı sermaye Çukurova'ya gelecek ve bölgesel ekonomiye bir sinerji olacaktır" dedi.
ATO eski Başkanı Şaban Baş, bölgesel havacılığın Antalya İzmir’de başarıl bir şekilde uygulandığını sözlerine ekledi.

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'