Boeing’in 737 Max’in en yeni versiyonu ilk uçuşunu yapıyor

Boeing’in 737 Max jetliner’ın en yeni versiyonu Cuma günü ilk test uçuşunu yaptı ve şirketin en önemli uçağı için iyileşen servetin sinyalini vereceğini umduğu beklenen iki saatlik bir yolculuk için Seattle yakınlarında yola çıktı.

SEATTLE - Boeing’in 737 Max jetliner’ın en yeni versiyonu Cuma günü ilk test uçuşunu yaptı ve şirketin en önemli uçağı için iyileşen servetin sinyalini vereceğini umduğu beklenen iki saatlik bir yolculuk için Seattle yakınlarında yola çıktı.

Max 10, halihazırda uçmakta olan Max jetlerinin biraz daha büyük bir versiyonudur. 230 yolcu kapasiteli ve Avrupalı ​​rakibi Airbus’ın A321neo’su ile rekabet edecek şekilde tasarlandı. Max jetler, Boeing’in saygıdeğer 737′sinin önceki versiyonlarından daha iyi yakıt tüketimi sağlıyor.

Boeing’in en yeni 737 Max jetliner versiyonu, Cuma günü ilk test uçuşunu yaptı ve şirketin en önemli uçağı için iyileşen servetin sinyalini vereceğini umduğu beklenen iki saatlik bir yolculuk için Seattle yakınlarında havalandı.

Max 10, halihazırda uçmakta olan Max jetlerinin biraz daha büyük bir versiyonudur. 230 yolcu kapasiteli ve Avrupalı ​​rakibi Airbus’ın A321neo’su ile rekabet edecek şekilde tasarlandı .

Chicago merkezli Boeing, 2023′te havayollarına Max 10′ları teslim etmeye başlamayı umuyor.

Max jetler, Boeing’in saygıdeğer 737′sinin önceki versiyonlarından daha iyi yakıt tüketimi sağlıyor. Havayolları uçağı 2017′de kullanmaya başladı, ancak Max 8 ve Max 9 uçakları, Ekim 2018 ve Mart 2019′da toplam 346 kişinin ölümüne neden olan kazalardan sonra yaklaşık iki yıl boyunca dünya çapında durduruldu. .

Boeing’in, kazalarda rol oynayan uçuş kontrol yazılımının elden geçirilmesi de dahil olmak üzere değişiklik yapmasının ardından, ABD’li düzenleyiciler, Max jetlerinin geçen yılın sonlarında uçmaya devam etmesinin önünü açtı. Bu bahar, yaklaşık 100 yeni Max jeti, kokpit aletlerinin elektriksel topraklanmasıyla ilgili alakasız bir sorun nedeniyle birkaç hafta boyunca boşta kaldı.

Max jetlerinin yere indirilmesi ve pandemi nedeniyle uçaklara olan talebin azalması Boeing Co.’yu geçen yıl 8,4 milyar dolarlık zarara itti.

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını