Boeing 737 MAX, ilk kez Antartika’ya indi

Güney Kutup Dairesi’ne gerçekleştirilen uçuşta herhangi bir sorun yaşanmadı. Smartwings’in Boeing 737 MAX’i Norveç’in Oslo şehrinden kalktı.

TROIL AİRFİELD / ANTARKTİKA -  Smartwings tarafından işletilen uçak, Norveç Kutup Enstitüsü üyelerini üslerine taşıdı. Çekya’nın düşük bütçeli havayolu şirketi Smartwings, Antartika’ya Boeing 737 MAX ile inen ilk havayolu şirketi oldu.
Troll Airfield Havalimanı’na yapılan iniş Çarşamba günü gerçekleştirildi. Norveç Kutup Enstitüsü üyelerini üslerine taşıyan uçak Aircontact tarafından kiralandı. Güney Kutup Dairesi’ne gerçekleştirilen uçuşta herhangi bir sorun yaşanmadı. Smartwings’in Boeing 737 MAX’i Norveç’in Oslo şehrinden kalktı.

Güney Afrika’nın Cape Town kentine doğru yola çıkan uçak, Cape Town’dan Antarktika’ya devam etti. 6 saat süren uçuşun ardından 2 saat Antarktika’da kalan uçak; Cape Town üzerinden Oslo’ya tekrar hareket etti. Smartwings uçağının mürettebatı, uçuş sırasında veri bağlantısı ve uydu telefonu iletişimi aracılığıyla hava raporları ve havalimanı durumu hakkında devamlı bilgi aldı. 3 bin metre uzunluğundaki buzla kaplı pist, bin 232 metre yükseklikte bulunuyor. İniş için deneyimli pilot gerekli Kutuplardaki buzul havalimanlarına iniş yapmak için 3 deneyimli kaptandan oluşan özel eğitimli bir ekip gerekiyor. Smartwings uçağında kaptan olarak Tomáš Nevole, Jan Šťastný ve Lubomír Malík bulunuyordu. Smartwings kaptanı ve uçuş direktörü Tomáš Nevole. “Böyle bir uçuşa çok iyi hazırlanmak gerekiyor. Hazırlıklar aylar sürdü ve uçuş ve iniş sorunsuz geçti.” dedi. Araştırma istasyonu hakkında Troll Araştırma İstasyonu, Antarktika’daki Queen Maud Land’de, Princess Martha Sahili’nin doğu kesiminde, sahilden 235 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Norveç Kutup Enstitüsü tarafından işletilen istasyon, çevre ve iklim izleme, bilimsel araştırma ve haritalama görevleri yapılıyor.
 

Manşetler

Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
FAA’dan bazı Boeing 737 MAX uçakları için çatlak kontrolü
Çeşme’nin derinliklerindeki mucizeleri keşfedin!