Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, 2010 yılında müşterilerine 462 uçak teslim ederek, yıl sonu için belirlediği hedefe ulaştı. Boeing ayrıca, havacılık endüstrisinin ekonomik anlamda yeniden büyümeye başladığı 2010"da, 530 adet yolcu uçağı için kesin sipariş aldı. Boeing"in halen, müşterilerine teslim edilmek üzere, toplam 3.443 adetlik siparişi bulunuyor.
Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO"su Jim Albaugh, Yeni Nesil 737 serisi, 2010 yılında gerçekleştirilen 376 teslimatla, şirket tarihinde 2. yıl peş peşe teslimat rekoru kırdı. Verimliliği, çok yönlülüğü ve sürekli gelişen performansıyla havayolu şirketlerinin ilk tercihi olan yeni nesil 737"ler, 486 adetlik toplam siparişiyle de, Boeing"in en çok talep edilen modeli oldu. dedi.
Çift koridorlu uçak segmentinde, yolcu konforu ve verimlilik açısından, havayolu şirketleri, yatırımcı ve sık uçan yolcuların en beğendiği uçak olan 777 serisi ise 2010 yılında aldığı 46 adet kesin sipariş ve 74 adetlik teslimatla, Boeing"in çift koridorlu uçak programlarına öncülük etti.
Boeing 2010 yılı boyunca, dünya genelinde müşterilerinin artan uçak taleplerine karşılık verebilmek amacıyla, bir dizi üretim artışı gerçekleştireceğini açıkladı. Buna göre Yeni Nesil 737 serisinin üretimi, 2012 yılının başında aylık 35, 2013"ün 2. çeyreğinden itibaren de aylık 38 uçağa yükselecek. Müşterileri arasında Türk Hava Yolları"nın da bulunduğu, geniş gövdeli, çift koridorlu 777 serisinin üretim hızı da, 2011"in ortasından itibaren ayda 5 uçaktan 7"ye, 2013"ün ilk çeyreğinde ise ayda ortalam 8.3 uçağa çıkacak. 2011 yılında Boeing 787 Dreamliner"ın test uçuşları devam edecek. Boeing 747-8 serisinin kargo versiyonu Freighter"ın ilk teslimatı 2011"in ortasında, yolcu versiyonu 747-8 Intercontinental"in ilk teslimatı ise 2011"in sonunda gerçekleştirilecek.
Boeing Ticari Uçaklar 2010 Sipariş Teslimat Tablosu
2010 yılında Boeing...
6 adet 787 Dreamliner uçağı, 2.400 saatin üzerinde test uçuşu gerçekleştirildi.
787 Dreamliner"ın ilk müşterisi Japon ANA"nın pilotları uçakla deneme uçuşlarına başladı.
747-8 Freighter 1.500 saatin üzerinde uçtu.
900."ncü Boeing 777 uçağı teslim edildi.
Boeing 747-8 Intercontinental son montaj hattına girdi, motor çalıştırma testleri başarıyla gerçekleştirildi.
1.000"inci Boeing 767 uçağı son montaj hattına girdi.
Yeni Nesil 737 serisinin, yeni Boeing Sky Interior kabin konseptine sahip ilk uçağı teslim edildi.
TUI Fly"la birlikte, müşterilere yönelik planlanan kapsamlı hizmetlerden ilki olan, 787 GoldCarein lansmanı yapıldı.
Boeing Çin"le birlikte, sürdürülebilir bioyakıt konusunda ortak çalışmalara başladı.
Son P-8A test uçağı son montaj hattına girdi.
Manşetler
Hint havayolu şirketinde yeni kurallar kaosa yol açtı
Taylor Swift'in 197 milyon dolarlık jesti belgesel oldu
Dünyanın en uzun uçuşu Şanghay'dan Buenos Aires'e yapıldı
Louvre’da yeni sınav: Müze çalışanları grevde
Avrupalıların pijamalı eylemi: Gece trenleri geri gelsin
TÜRSAB Başkanı bizim paramızla bize karşı aday çıkardı
İtalya'nın Orta Çağ kasabası taşınana kira desteği sunuyor
Ryanair, Belçika’dan 20 hattı kaldırma tehdidi
'Neco Tantuni,' Michelin yıldızlı restoranları geride bıraktı
Havayolları, ucuz el bagajı ücretlerini nadiren sunuyor