Bodrum'un tanıtım sloganı ''Begonvil Kenti Bodrum''

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Begonvil Kenti Bodrum” projesi tanıtıldı.

BODRUM, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Begonvil Kenti Bodrum” projesi tanıtıldı.  B.B. Mausolos sergi salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çarşı Mahalle Muhtarı Zerrin Muğlalı, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Sağlık, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve Hüseyin Tutkun,  belediye meclis üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu Begonvil Kenti Bodrum Projesi Koordinatörü Gürol İnan, davetliler ve basın mensupları katıldı. 

Koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 50 kişi ile sınırlandırılan tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu Begonvil Kenti Bodrum Projesi Koordinatörü Gürol İnan, Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu'nun Bodrum'daki kent estetiğini olumsuz etkileyen unsurları azaltmak, kent estetiğini olumlu etkileyecek unsurları da arttırmak için çalıştığını, Begonvil Kenti Bodrum Projesi'nin de bu kapsamda başlatıldığını söyledi.

Projenin sürdürebilirliği için bir çok çalışmanın gerçekleştireceğini de belirten Gürol İnan, proje kapsamında Begonvil Festivali başta olmak üzere bir çok etkinliğin hayata geçirileceğini sözlerine ekleyerek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bodrum’u Begonvil Kenti ilan ederek, begonvili Bodrum’un yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarında kullanmak ve kentin her yerinde begonvilin kent dokusunun ayrılmaz bir parçası olmasını sağlamak amacıyla oluşturulan “Begonvil Kenti Bodrum” projesinin tanıtım toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi'nin birlikte çok önemli projelere imza atacağını belirterek başladığı konuşmasını, Zülfü Livaneli'nin Bizi Sürükleyen Nehir kitabından doğa ve hayvan içerikli satırlar okuyarak sürdürdü.

Manşetler

Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi
Hatay Havalimanı onarımına 16 milyar gitti
Avrupa'nın hızlı bisikletçileri Konya'da yarışacak
ITB Berlin 2026'da turizm için trendler ve yenilikler