Bodrum'da sokak hayvanları için otomatik suluk

Muğla'da Bodrum Belediyesi tarafından sokak hayvanları için takılan otomatik sulukların bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor

MUĞLA - Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle birlikte sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak üzere Bodrum’un mahallelerinde belediye tarafından takılan sulukların kontrol ve bakımlarını yaparak ihtiyaç olduğu tespit edilen yerlere Bodrum Kent Konseyi ve gönüllülerle iş birliğinde otomatik sulukları yerleştiriyor.

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Engin Doğan, sokak hayvanları için kapıların önüne bir kap su ve mama bırakmamız gerektiğini hatırlatarak, otomatik sulukların ihtiyaç duyulan yerlere yerleştirildiğini, sulukların üzerinde bulunan numaralarla bıraktıkları yerdeki vatandaşların ya da gönüllülerin adı, soyadı ve konumunu kayıt altına aldıklarını söyledi. 

Doğan, sulukların çöp kutusu olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekerken sağlıksız bir hayvan topluluğunun insanlara geçebilecek rahatsızlıklara sahip olabileceğinin de altını çizdi.

Manisa Seyitli'de GES yatırımı son aşamada

Bu arada 13 veteriner hekim, 8 veteriner teknikeri ve 17 saha personeli ile Bodrum’daki sokak hayvanlarına 7/24 hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğü, tam donanımlı petbulance ve gezici sağlık aracı ile de sokakta hasta olduğu bildirilen sokak hayvanlarına sağlık kontrollerinin yapıldığı kaydedildi.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL