Bodrum'da şezlong fiyatı günlük 1000, aylık 24 bin TL

Tatil beldesi Türkbükü’nde hizmet veren lüks bir otelin müşterilere gönderdiği davet e-postasında belirtilen ücretler şaşırttı.

BODRUM- Bodrum Türkbükü'nde şezlong fiyatı günlük bin, aylık 24 bin TL olduğu öğrenildi. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği tarafından yapılan açıklamada ise, fiyatları "Sonuçta 'Private hizmet', rakamlar normal" ifadeleriyle yorumladı.

Tatil beldesi Türkbükü’nde hizmet veren lüks bir otelin müşterilere gönderdiği davet e-postasında belirtilen ücretler şaşırttı. Koronavirüs salgını sonrası fiyatlarını güncelleyen otelde iki şezlong için istenen ücret günlük bin, aylık 24 bin lira. Üstelik buna oda ve yemek dahil değil.

İlk seçenek

İki kişilik aylık 24 bin, günlük bin lira olan pakette şunlar var:

- Maksimum 4 sandalye

- Maksimum 3 şezlong

- Gün içinde kişi başı ikişer plaj havlusu

- İki kez sıcak-soğuk havlu servisi

- 11.00-15.00’te meyve tabağı

- Yiyecek ve içecek harcamalarında yüzde 10 indirim

İkinci seçenek

İlk seçenektekilere ek olarak menüden günde bir sefer bir adet başlangıç, bir adet taş fırın ya da ana yemek siparişi verilebilir.

Bu paketin ücreti ise aylık 48 bin lira, günlük ise 2 bin lira olarak belirlendi.

Hürriyet'ten Cenkel Tezel imzalı habere göre, Bodrum Profesyonel Otel YöneticileriDerneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, konuya ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

"Bu rakamlar normal. Otel ‘Sana özel hizmet veriyorum, şezlonguna başka kimse oturmayacak’ diyor, loca veriyor. Otellerden kapasitesini yarı yarıya düşürmesi isteniyor. Bu da otellerin maliyetlerini ikiye katlıyor. Sonuçta bu ‘private’ hizmet, senden başka hiç kimse şezlonga elini sürmüyor, sırtını yaslamıyor. Türkiye bu noktada yerli turizmin dışında yabancı turizmde de böyle müşterileri hedeflemelidir. Her şey dahil sistemden bu sisteme geçmelidir.”

Manşetler

IATA, Venezuela’dan uçuş izinlerini geri vermesini istedi
11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!