Bodrum'da bu yaz menü fiyatları uçuşa geçecek

Hürriyet yazarı Onur Baştürk, Bodrum'da yeme - içme fiyatlarının bu yıl rekor kıracağını ileri sürdü

İSTANBUL - Hürriyet yazarı Onur Baştürk, Bodrum'da yeme - içme fiyatlarının bu yıl rekor kıracağını ileri sürdü. Baştürk, "Mekanlarda bir ana yemeğin bu sezon Bodrum’da ortalama 250 lira olması bekleniyor. Başlangıç ve salataların da 100 liranın üstünde olması öngörülüyor" dedi.
Hürriyet gazetesi yazarı Onur Baştürk, 'Bodrum’da yeme-içme fiyatı bu yıl rekor kıracak' başlığıyla yayımlanan yazısına göre yaz sezonuyla ilgili birkaç gündür araştırma yaptığını söyledi.



"Mekanlarda bir ana yemeğin bu sezon Bodrum’da ortalama 250 lira olması bekleniyor" diyen Baştürk, şöyle devam etti:

"Başlangıç ve salataların da 100 liranın üstünde olması öngörülüyor. Bir kokteylin fiyatı ise 130 ila 150 lira arasında değişebilir. Bu fiyatların birçok nedeni var. Tüm mekancılar öncelikle artan maliyetleri öne sürüyor.

Bir de yıllardır 'Bodrum fiyatı' denilen bir şey var. Bodrum’a gelince fiyatlar iki-üç katına çıkarılır. Bunların hepsi birleşince bu yaz menü fiyatları uçuşa geçecek. Bu nedenle geçmiş yazların 'Bir lahmacuna bu kadar para mı ödenir' tartışması gayet masum, gayet 'ulaşılabilir' kalacak."

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi