Bodrum Deniz Müzesi açıldı

Bodrum'da 12 ay turizmi geliştirmek için yapılan çalışmalar kapsamıhnda Deniz Müzesi törenle hizmete girdi.

BODRUM – Bodrum’da kurulan "Bodrum Deniz Müzesi" törenle açıldı. Bodrum Ticaret Odası'nın (BODTO) proje liderliğinde Muğla Valiliği İl Özel İdaresi, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneğinin proje ortaklığı ile kurulan müzenin açılışına Muğla Valisi Fatih Şahin, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve davetliler katıldı.
BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, "Müzede balıkçı teknesi, sünger teknesi, trol, gangava ve yolcu teknelerinin maketleri ve deniz ürünleri var. Türkiye'de böyle bir müze yok. Önümüzdeki yıl 200 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da müzenin yılardır herkesin aklında olduğunu, ancak bir türlü tamamlanamadığını söyledi. Müzenin açılmasıyla Bodrum'u tarihiyle buluşturduklarını belirten Mehmet Kocadon, şöyle konuştu: “12 ay turizmi geliştirmek için çalışıyorduk. Deniz müzesi de bu kapsamda açıldı. Başka müzeler de açarak kış turizmine katkı sağlamak istiyoruz. Etnografya müzesi açacağız, ayrıca eski kilisenin olduğu bölgede süngercilik müzesi projemiz var. Kış turizminin önünü açarak Bodrum ekonomisine katkı sağlayacağız."
 

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti