Bodrum Almanları bekliyor

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hürriyet yazarları ile Berlin’de yaptığı toplantıda Bodrum’un turizm planların anlattı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BERLİN/ALMANYA-
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hürriyet yazarları ile Berlin’de yaptığı toplantıda Bodrum’un turizm planların anlattı. Almanları Bordurm’a beklediklerini söyleyen Kocadon “Berlin’de etkin bir tanıtım yaptık. Berlin dünyanın kabul ettiği önemli bir markadır. 43 mevsim turisti ağırlayacak 10 bin yatağımız var” dedi.
Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer, Hürriyet Yurt Dışı Yayınrlar Yönetmeni Halit çelikbudak, Hürriyet Berlin temsilcisi Ahmet Külahçı’ya planlarını anlatan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 12 ay turist ağırlamak istediklerini, ancak Avrupa ile Bordum arasında yeterince doğrudan uçuş olmadığından yakındı. Uçak şirketlerinin diğer mevsimlerde de uçuş yapmasını isteyen Kocadon, Bodrum’u geçen yıl 1 milyon 300 bin yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Kocadon gelen turistlerin arasında Almanların az olduğunu belirterek “Alman turist sayısı 27 binde kaldı. Biz daha çok Alman istiyoruz. ITB Fuarı’ndan tur operatörlerine Bodrum’n zenginliğini ve her şey dahil uygulaması yapılmadığını anlatıyoruz” dedi.
Bodrum’un her yaşta turiste hitap ettiğini belirten Kocadon “Dünyada üçüncü yaş turizmi yaz ayları dışında seyahat ediyor. Bunlar belli bir otele takılmıyor. Şehir turizmi de yapıyorlar. Buz Bodrum’da bunları konuk etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bodrum Turistik Otelciler ve İşletmeler Derneği-BODER Başkanı Halil Özyürt Başkan Kocadon’u desteklediklerini bilerterek “Otelciler olarak 12 ay turist ağırlamaya hazırız” dedi.

 

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”