BMW 2010'da f1'den çekilecek

Alman araç üreticisi BMW, Formula 1 pistlerinde Sauber takımıyla sürdürdüğü BMW-Sauber ortaklığını 2010 yılı itibariyle sonlandırma kararı alıyor.

HAMBURG -Alman araç üreticisi BMW, Formula 1 pistlerinde Sauber takımıyla sürdürdüğü BMW-Sauber ortaklığını 2010 yılı itibariyle sonlandırma kararı alıyor.
Münih'teki 'motor sporlarındaki yenilikler' konulu bir panelde basın toplantısı düzenleyen BMW yetkilileri, bir süredir kulaktan kulağa yayılan 'BMW Formula 1'den çekiliyor' iddialarını doğruladılar. Yetkililer, F1 pistlerinden çekilme kararının yüksek maliyetler ve hayal kırıklığı yaşatan yarış sonuçları olduğunu vurguluyorlar. Bu arada, BMW'nin sadece F1'den çekileceği, diğer motor sporlarında faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.
BMW, 2005 yılından İsviçreli Sauber firmasını devraldı ve bir yıl sonra da Formula 1'de mücadele etmeye başladı. BMW-Sauber adıyla pistlerde boy gösteren takım bugüne kadar tek yarış zaferini 2008 yılı Haziran ayında Kanada'da Montreal Pisti'nde Polonyalı sürücü Robert Kubica'yla kazanmıştı.

Manşetler

Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı