Bitlis'te turizm için toplantı

Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) Bitlis Kalkınma Vakfı (BİKAV) ve Bitlis Valiliği işbirliği ile düzenlenen toplantıda, ilin turizm potansiyeli ele alındı

BİTLİS  - Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) Bitlis Kalkınma Vakfı (BİKAV) ve Bitlis Valiliği işbirliği ile düzenlenen toplantıda, ilin turizm potansiyeli ele alındı.
Düzenlenen toplantıda il olarak ele alınan konular Bitlis'in turizm potansiyelini yükseltmek için neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Nurettin Yılmaz, ilde turizme yönelik önem li çalışmaların yapılacağını belirterek virane halde olan evlerinden ise onarılıp turizme kazandırılacağını ifade etti. Bitlis'teki tarihi yapılarımızın önemli bir kısmının virane durumda olduğunu belirten Yılmaz "Bunların onarımlarını süratle yapmaya çalışıyoruz. Hatibiye ve İhlasiye medreseleri, El-Aman Hanının durumları neredeyse içler acısıydı. Biz bunları çok süratli bir şekilde onardık. Ahlat Selçuklu Mezarlığı ile ilgili çalışmalar yaptık. Bugün önemli bir kısmının bakım ve onarımı yapılmış" dedi.
Vali Yılmaz, ayrıca kentte konaklama sorunun giderilmesi için otel yatırımlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini de dile getirdi.
BİKAV Başkanı Abdülbeşir Ceylan ise, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, tarihi ve kültürel olarak da Bitlis'in turizmi ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti. Bitlis'in önemli turizm potansiyelleri olduğunu anlatarak "14 Mayıs tarihinde turizm sektörünün ileri gelenleri Bitlis'e gelecek. Ayrıca, nisan ayında İstanbul'da düzenleyeceğimiz toplantıya Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ve Bakanlarımız katılacak. Bu toplantıda konuyu Bitlis'in ileri gelenleriyle tartışacağız" diye belirtti.
Toplantıya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, üniversite öğretim görevlileri ve BİKAV üyeleri katıldı.

 

Manşetler

Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!