BRÜKSEL- Dünyanın en büyük bira üreticisi Anheuser-Busch InBev, Meksikalı bira üreticisi Grupo Modelo SAB'ı tamamen bünyesine geçirmek için 12 milyar dolar ödeyecek.
Bloomberg haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, anlaşma bu hafta içinde açıklanabilir.
Belçika merkezli AB InBev şirketi halihazırda popüler Corona birasının üreticisi olan Modelo'nun yüzde 50 hissesini elinde bulunduruyor. Belçikalı şirket, Modelo'nun yüzde 50 hissesi için 2008'de 52 milyar dolar ödeyerek, biracılık sektöründe imzalanan en büyük anlaşmaya imza atmıştı.
Tokyo merkezli finansal danışmanlık şirketi JI Asia'nın araştırma birimi başkan yardımcısı Mikihiko Yamato, "Bu güçlü olanın biraz daha güçlendiği bir anlaşma. Sanki bir sandalye oyunu ve güçlü olanlar iyi anlaşmalara hemen oturuyor. Gerisi için de çok fazla bir şey kalmıyor" dedi.
Londra merkezli finansal danışmanlık şirketi Liberium Capital'ın analistlerinden Pablo Zuanic, 12 milyar dolarlık anlaşmanın çekici olduğunu ve şirketin hisselerini yüzde 10 artıracağını söyledi.
Manşetler
FITUR Screen 2026, görsel-işitsel endüstrileri bağlayacak
IATA, Venezuela’dan uçuş izinlerini geri vermesini istedi
11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi