BEYRUT - Lübnan'da 30 binin üzerinde koşucunun katılımıyla 7. Uluslararası Beyrut Maratonu gerçekleştirildi. Maratonu'nun 10 kilometrelik Halk Koşusu'na katılan Beyrutlular ilginç kostümleriyle dikkat çekti. Greenpeace Örgütü temsilcileri küresel ısınma ve hava kirliliğini protesto etmek için maskeli ve hortumlu kıyafetlerle koşuya katıldılar.
42 kilometrelik maratonu 20 yaşındaki Etiyopyalı Hüseyin Muhammed 2:16.12'lik derecesiyle birinci, Kenyalı Ngiar Eston ikinci, Etiyopyalı Belete İbrahim üçüncü olarak tamamlarken, 10 kilometrelik halk koşusunda ise Türkiye'yi temsil eden milli atlet Çetin Karataş birinci oldu.
Startını Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın verdiği yarış kapsamında düzenlenen 10 kilometrelik halk koşusuna Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Serdar Kılıç, eşi Ufuk Kılıç ve BM Lübnan Geçici Kuvveti bünyesinde görev yapan Türk İstihkam ve İnşaat Birliği askerleri de katıldı. Koşuya katılan İngiltere'nin Lübnan Büyükelçisi Frances Guy dünyayı korumak için atmosferdeki karbon miktarını azaltılması gerektiğine dikkat çekmek için yarışa katıldığını ifade etti.
10 kilometrelik koşuyu kazanan Çetin Karataş, "Türkiye'den katılıyorum. İstanbul'dan geldim. 10 kilometre koştum ve 1'inci oldum. Organizasyon gayet güzel geçti. Yarışa iyi hazırlanmıştım. Desteklerinden dolayı Türkiye ve Lübnan'a, bizi yalnız bırakmadığı için de basın mensuplarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Koştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Alman koşucu Yalla Jurgen ise, "Çok güzel bir koşuydu. Ancak çok yoruldum. Eve gidip 2 gün uyuyacağım" dedi.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?