Beyoğlu Berlin ITB Fuarı'nda

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: Birlin Fuarı'nda Beyoğlu’nun turizm potansiyelini dünyaya taşımak ve göstermek istiyoruz.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Beyoğlu’nun turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak üzere Beyoğlu Belediyesi, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ITB 2016 Turizm Fuarı’na katılıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Şehirlerin alt markaları üst markayı tanıtır ve büyütürler. Beyoğlu işadamları ile birlikte Beyoğlu’nu tanıtarak turiste ‘Taksim’deyim, Galata Kulesi’nin gölgesindeyim’ dedirteceğiz. Beyoğlu’nun turizm potansiyelini uluslararası pazarlarda tanıtmak yatırımcı ve turist getirmek, turizm algısının kalitesini yükseltmek, gücünü dünyaya taşımak ve göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.



Beyoğlu belediyesi’nde yapılan toplantıya katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün“Alman turist Türkiye’yi seviyor. Bu fuar sonrası krize rağmen Alman pazarının gelişeceğine inanıyorum”dedi.
Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu’nun turizm potansiyelini tanıtmak yatırımcı ve turist getirmek için oluşturduğu Beyoğlu Investor Group Heart of Istanbul (BIG) ile ITB Berlin 2016 fuarında 130 metrekare standda yaklaşık 20 katılımcı ile yer alıyor. Hazırlanan standın sponsorluğunu yapan Simit sarayı, fuar boyunca simit çay ve Türk kahvesi ikramı yapacak.



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, düşünce sınırlarını aşan farklı bir dünya olduğunu belirterek şöyle konuştu: “İstanbul markaysa Beyoğlu, Galata, Kızkulesi de arkadır. Bunların hepsinin tek başına tanıtılıyor olması ülkemizin tanıtımına katkıdır. Berlin dünya çapında önemli bir alandır. Burada varlığımızı göstermek tüm turizmcilerin hedefidir. Beyoğlu Belediyesi olarak inisiyatif koyarak sanat ve kültürü tanıtmak istedik. Beyoğlu’nda yaşayanları refah seviyesini yükseltmek için yatırıma ihtiyacımız var. Bunun için Beyoğlu’nun kültür ve turizm yatırımına ihiyacı vardır. Halkımız için yatırımları çoğaltmak zorundayız. Gelecek refah zenginlik ile şehrimizi güzelleştireceğiz.
Beyoğlu’nda varolan 20 bin esnaf BİG’in üyesidir. İngilizcede “big” hem büyük demek, hem de Beyoğlu işdamları grubunu temsil ediyor. Kendimizi berlin’de dünyaya gösterme ihtiyacı hissediyoruz. Şehirlerin alt markaları üst markayı tanıtır ve büyütürler. Biz Beyoğlu ile önce İstanbul’u sonra Türkiye’nin algısını düzelteceğiz.”
 

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!