Berlin Sağlık Turizmi Fuarı’na 93 kuruluş katıldı

TOBB, DEİK, Türkiye Sigorta Ana Sponsorluğunda düzenlenen Türkiye-Almanya Sağlık Turizmi Fuarı’nda Türkiye’nin sağlık turizmi tanıtıldı

BERLİN- Almanya'nın başkenti Berlin'de TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi, DEİK Sağlık İş Konseyi ve Hizmet İhracatçıları Birliği destekleri, Türkiye Sigorta Ana Sponsorluğunda düzenlenen Türkiye-Almanya Sağlık Turizmi Fuarı Berlin Sağlık Turizmi Fuarı’nda Türkiye’nin sağlık turizmi tanıtıldı

16-17 Ocak 2023 tarihlerinde Türkiye’nin önde gelen 93 hastanesi, kliniği ve sağlık turizmi acentesinin katılımıyla düzenlenen “Berlin Sağlık Turizmi Fuarı” katılımcı ve ziyaretçilerden tam not aldı.

Organizasyon Başkanı Cihat Alagöz, fuarın katılımcı sayısı, niteliği ve yoğun ziyaretçi ilgisiyle Berlin’de büyük ses getirdiğini ifade ederek, “Fuarımız ile Almanya ile Türkiye arasında sağlık turizminin geliştirilmesi için her iki ülkenin sağlık turizmi aktörlerinin birbirleriyle tanışmasını sağladık. Taraflar arasında işbirliği imkanları tesis etmek olan Berlin Sağlık Turizmi Fuarı, amacına ulaşarak hem katılımcılardan hem de ziyaretçilerden tam not aldı” dedi.


Yeni rota Amsterdam

Berlin Sağlık Turizmi Fuarı’nın; Konferans, İşbirliği Toplantıları, B2B İkili İş Görüşmeleri Etkinliği ve Uluslararası Networking Kokteyl Resepsiyonu tek çatı altında 5 büyük etkinliğe evsahipliği yaptığını belirten Alagöz, sıradaki projenin 2-3 Haziran 2023 tarihlerinde Hollanda’da ikinci kez düzenleyecekleri Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı olduğunu söyledi.

2022 yılının ilk dokuz ayı içerisinde Türkiye’yi tedavi maksadıyla ziyaret eden yabancı sayısının 876 bin 521 kişiye ulaştığını ve Türkiye’nin bu süre zarfında 1.6 milyar dolar hizmet ihracatı geliri elde ettiğini belirten Alagöz, bir önceki yıla nazaran katlanarak artan bu başarıya ulaşılmasında Ticaret Bakanı Sn. Mehmet MUŞ liderliğinde Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen vizyoner çalışmaların büyük payı olduğunu vurgulayarak sektörün Sayın Bakan’a ve ekibine müteşekkir olduğunu ifade etti.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı