Belediye paraları uçurmuş: Boş koltuk parası 808 Bin TL

Direkt uçak seferleri için RusLine Havayolu Şirketi’ne Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında 808 bin lira “boş koltuk” parası ödendiği ortaya çıktı.

SAMSUN - Rusya Krasnodar-Samsun arasında 13 Mayıs 2017 tarihinde cumartesi günleri başlayan ve 2018 yılı Ağustos ayında sona eren direkt uçak seferleri için RusLine Havayolu Şirketi’ne Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında 808 bin lira “boş koltuk” parası ödendiği ortaya çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2018 yılı faaliyet raporları görüşülürken CHP Grup Sözcüsü Atila Tekcan, 2018 yılında belediyenin tanıtım ve temsil giderlerinin, geçen yıllara göre neden daha fazla olduğunu sordu. 

Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, 2018 yılı temsil ve tanıtma giderlerini açıklarken 2018 yılında yapılan Krasnodar uçak seferleri sırasında RusLine Havayolu Şirketi’ne, uçakların boş koltukları için, 808 bin TL teminat bedeli ödendiğini söyledi. 

Soğuk, “Samsun Valiliği, Büyükşehir ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Rus Hava Yolları ile imzalanan protokol kapsamında, belirli sayıdaki koltukların karşılanması zorunluluğu bu harcamaları yaptırdı” dedi. 

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık