Belarus KGB: Muhalif lider Tihonovskaya’ya suikast girişimi önlendi

KGB Başkanı Valeriy Vakulçik, devlet başkanlığı adaylarından muhalif lider Svetlana Tihanovskaya’ya karşı suikast girişiminin önlendiğini belirtti.

MİNSK - Belarus Devlet Güvenlik Komitesi (KGB) Başkanı Valeriy Vakulçik, devlet başkanlığı adaylarından muhalif lider Svetlana Tihanovskaya’ya karşı suikast girişiminin önlendiğini belirtti.
KGB Başkanı Valeriy Vakulçik, “Muhalefet birleşik karargahından, provokasyon amacıyla Tihanovskaya’ya suikast düzenlenebileceği yönünde bilgi aldık” diye açıkladı.

KGB Başkanı, bu ihbardan kısa süre önce İçişleri Bakanlığı’nın aşırılıkla mücadele kanalından “kutsal kurbana ihtiyaç olduğu” yönünde bir mesaj ele geçirdiğini bildirdi.
Vakulçik, “Mesajı atan kişinin kimliği tespit edildi ve kısa sürede yakalanacak. Bu durumla ilgili derhal devlet başkanına bilgi verildi. Bu bilgiye tüm ciddiyetle yaklaştık. Devlet başkanının emrine uygun olarak birleşik muhalefet karargahının güvenliğini sağlama amacıyla 120 eğitimli çalışanımızı gönderdik. Onlar dikkat çekmemeye çalıştı, ama varlıkları belliydi” ifadesini kullandı.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı