Bedeli 2022'te tahsil edilen pasaport harcına fark istediler

Pasaport harcını 2022'nin son günlerinde yatıranlardan fark isteniyor iddiası...İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, bu iddiayı Meclis'te gündeme getirdi.

ANKARA - Pasaport harcını 2022'nin son günlerinde yatıranlardan fark isteniyor iddiası...İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, bu iddiayı Meclis'te gündeme getirdi. Usta, "Millete tuzak mı kuruyorsunuz. Hile mi yapıyorsunuz" diye sordu Harçları yüzde 123 artırdılar, bu yetmedi. Bedeli 2022'te tahsil edilen pasaport harcına fark istedilerta harcında farkı 'sürprizi... Bu konuda CİMER’e şikâyet yağdığı belirtiliyor. Yeni yıl  itibarıyla yüzde 123 zam gelen pasaport harç ücretlerinde bir kriz daha yaşandı. 2022 yılında pasaporta başvurup harcını yatıran ancak yoğunluk nedeniyle randevuları 2023 yılına verilenlerden yüzde 123 zamlı pasaport harcının farkını yatırmaları istendiği iddia ediliyor. 


Bu iddiayı İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdi. "Millete tuzak mı kuruyorsun. Hile mi yapıyorsunuz" diye soran Erhan Usta şunları söyledi:

" Pasaport harcına insanlar yılbaşından önce müracaat etmi. Elde dekontları var. 1478 lira yatırın demişler. Müracaat üzerine kendi kendine bir insan yatıramaz. Müracaatın sonrasında pTamamara yatırılması talep ediliyor. 1478 lira Maliye'ye yatırılıyor. Ondan sonra randevu 1 Ocak'tan sonraya veiliyor. Vatandaş pasaport almaya gidecek Bu sefer diyorlar ki 1478 liraya 1818 lira fark vereceksin diyorlar. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Tahsil etme kardeşim bu parayı. Sen millete tuzak mı kuruyorsun. Hile mi yapıyorsun. Tühsel atteıen pürünon dühü sdnrü yılbaşından sonra farkı istenir mi?

Pasaport harç ve ücretlerine 2023 yılı itibarıyla yüzde 123 zam gelirken, 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için Ocak 2023’e tarih alanlardan harç farkı yatırmaları istendi. Duruma isyan eden pek çok kişi, CİMER üzerinden şikâyette bulundu.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I