Bayramda 100 bin turist gezdi

Golden Bay Tour'dan Ozan Yaman, Ramazan Bayramı tatilinde seyahat acenteleri aracılığıyla 100 bin yerli turistin seyahat ettiğini söyledi.

İSTANBUL- Golden Bay Tour operasyon sorumlusu Ozan Yaman, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde seyahat acenteleri aracılığıyla 100 bin yerli turistin seyahat ettiğini söyledi.
Yaman,  bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması ve Eylül ayına denk gelmesi nedeniyle havaların güzel olacağı beklentisiyle özellikle Akdeniz ve Yunan adaları turlarının yerli turistler tarafından çok büyük talep gördüğünü bildirdi.
Alternatif olarak Kanada ve ABD"nin de tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını belirten Yaman, tüm kontenjanları haftalar öncesinden dolan turların, Türk rehberler eşliğinde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Ramazan Bayramı tatilinde 100 bin yerli turistin seyahat acenteleri aracılığıyla tatil yapmayı tercih ettiğini anlatan Yaman, "9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ortalama olarak 100 bin Türk seyahat acenteleri aracılığıyla tatile çıktı. Bunların 80 bin kadarı yurt içini, 20 bin kadarı ise yurt dışını tercih etti" dedi. Bayram tatilinde yurt dışı seyahati tercih eden yerli turistlerin yüzde 10"unun curise gemiyle seyahati tercih ettiğine dikkat çeken Yaman, şöyle konuştu:
"Gelişmiş ülkelere baktığımızda seyahat eden yolcuların büyük bir kısmı gemiyle seyahati tercih ediyor. Gemiyle seyahat Türkiye"de 5 senedir tanınıyor. Bu 5 sene içinde ise cruise gemiyle seyahati tercih eden yolcu sayısı bugün 10 katına çıktı. Ayrıca bu oran her yıl düzenli bir şekilde artıyor."
Turların en az bir haftalık olduğunu dile getiren Yaman, kara turlarında daha çok Amerika ve Uzak Doğu gibi ülkelerin, cruise gemiyle seyahatte ise Avrupa"nın ağırlıklı olarak tercih edildiğini kaydetti.
Kurban Bayramı"nda talebin daha da artmasının beklendiğine dikkati çeken Yaman, "Özellikle Türkiye"de kış mevsimi yaşanırken sıcak olan Karayipler gibi egzotik bölgeler ve güney yarım kürede en güzel mevsiminde olan Güney Amerika ve Avustralya turları şimdiden yüzde 60 doluluğa ulaşmış durumda" diye konuştu.

Manşetler

Berlin'de çöp toplayan turistlere ödül verilecek
Etihad, kedi ve köpekle seyahat getiriyor
Schengen'i al, başka ülkede gez'e ret ihtimali arttı
Titanic'ten sağ kurtulan yolcunun can yeleği 114 yıl sonra satışta
Antalya yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatıldığı şehir
San Remo'nun direktörü, İtalya'nın yeni Turizm Bakanı oldu.
Antalya'da Konyaaltı sahili temizlendi
Avrupalı bir kruvaziyer şirketi Dominik'te homeport kuruyor
Manavgat'ın Coğrafi İşaretli Altın Susamı Zirvede tanıtıldı
Antalya'da 23 Nisan coşkusu Satranç Turnuvasıyla başladı