BATUM- Turizm şirketlerinin Karadeniz turlarına Batum'u da dahil etmesiyle, sınır kapılarında izdiham oluşmaya başladı.Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan protokol gereğince, sınırdan kimlikle geçiş uygulamasının başlamasından sonra, turizm şirketlerinin Karadeniz turlarına Batum'u da dahil etmesiyle, sınır kapılarında izdiham oluşmaya başladı.
Uygulamanın başladığı 22 Ekim 2011 tarihinden itibaren, turizm şirketlerinin Karadeniz turlarına Batum'u dahil etmesiyle birlikte Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı ile Posof Türkgözü Sınır Kapısı'ndan geçişlerde patlama yaşandı. Kimlikle geçişlerde geri dönüşlerin de aynı sınır kapısından yapılması koşuluna, görevli sayısıyla, altyapının yetersiz olması da eklenince sıkıntı daha da arttı. Sarp Sınır Kapısı'ndan haziran ve temmuz aylarında günde 15-20 bin kişi, Gürcistan'a kimlikle giriş yaparken, bu rakam hafta sonlarında 25 bin kişiye kadar ulaştı. Gürcistan'a, Sarp Sınır Kapısı ile Posof Türkgözü Sınır Kapısı'ndan kimliksiz geçişlerin daha rahat yapılabilmesi için de araç ve yaya geçişlerinin ayrılması, bekleme salonu yapılması ve görevli personel sayısının arttırılması gerektiği belirtildi.
Ayrıca Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapan yayaların, tüneli andıran bir bölüme alınarak 20'şer kişilik gruplar halinde gümrük polisi noktalarına getirilmesinin de ayrı bir sıkıntı yarattığı ifade edildİ.
Manşetler
Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi
16 kilo 348 gram ağırlığında istilacı Aslan Balığı yakalandı!