ANKARA- CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş"in TBMM"ye sunduğu bir rapor Ankara"nın Avrupa dünya başkentleri arasında turist fakiri olduğunu ortaya koydu. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara"nın turizm potansiyeliyle ilgili TBMM"ye Meclis araştırması açılması yönünde bir teklif sunarken, çarpıcı rakamlar da ortaya koydu.
Dünya Turizm Örgütü"nün verilerini gündeme getiren Ateş, 2009 yılında Paris"e 14.8 milyon, Londra"ya da 14.1 milyon turistin geldiğini söyledi. Ankara"ya ise 2009 yılında yalnızca 335 bin turistin geldiğini ifade eden Ateş, meclis araştırması açılması teklifine gerekçe olarak da şunları söyledi:
Yanlış politikalar
Ankara, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzelliklerinin yanında modern Türkiye"nin kuruluş merkezi ve başkentidir. Tüm bu özelliklerine karşın Ankara, uygulanan yanlış ve pasif politikalar nedeniyle turizmden çok az pay almaktadır. Bunun da ötesinde Ankara plansız ve hızla değişmekte, kendine özgü pek çok önemli özelliğini yavaş yavaş kaybetmektedir.
Ankara, pek çok Avrupa başkentinden daha fazla tarih ve turizm zenginliğine sahiptir. Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Polatlı ilçesinde bulunan antik Gordion Şehir Ankara"da dünyaca ünlü eserlerden sadece birkaçıdır.
Ankara; Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Etnografya Müzesi, Roma Harabeleri ve daha pek çok tarihi miras ile tarih öncesi çağların tanıklığını yaparken, Anıtkabir ve TBMM ile de modern Türkiye"yi yansıtmaktadır.
Ankara"da sağlık turizmi yapılır
ATEŞ, soru önergesinde, Ayrıca, Ayaş, Beypazarı, Çubuk, Haymana, Kızılcahamam ilçelerinde bulunan termal kaynaklar Ankara"yı sağlık turizmi açısından da dünyanın önemli merkezleri arasına taşıyabilecek zenginlik ve büyüklüktedir.
Elmadağ ilçesi kış turizmi, Gölbaşı ilçesi ise Tuluntaş mağarası ile mağara turizmi için elverişli konumdadır. Ankara, ifade edilen özellikleriyle Avrupa başkentelirne yakın turizm hareketliliğine sahip olması gereken bir kenttir dedi.
Manşetler
Schengen vizesinde karaborsa dönemi
Tamince'den 'Epstein' iddialarına yanıt: Arkadaşım rica etti
Sani Şener, Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
obilet’e ‘Bilirkişi Heyeti’ şoku!
Türkiye'de pilot sayısı 17 bin 910'a ulaştı
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar