Başkan Faruk Özlü: Düzce'de turizm hız kazanacak

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü: Düzceliler ve Akçakocalılar bir araya gelerek turizm için güzel bir platform oluşturduk

DÜZCE – Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Akçakoca turizmimizin gözde yerlerinden birisi olduğunu belirterek "Düzce'deki turizmi harekete geçirecek bir girişimde bulunduk" diye konuştu.
Başkan Faruk Özlü, Akçakoca turizmimizin gözde yerlerinden birisi olduğunu belirterek "Yaşanan selden dolayı durma noktasına gelen turizmi tekrar canlanması için beklenen noktaya getirilmesi için Düzceliler ve Akçakocalılar bir araya gelerek güzel bir platform oluşturdular. Akçakoca'nın tanıtımı için güzel bir imkana çevirdiler. Bu kadar sürede bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum"



"Turları Düzce'ye sokacağız"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzce Belediyesi bünyesinde kurdukları BELTUR ile ildeki turizmi harekete geçireceklerini söyledi. Başkan Özlü, "Biz bir şirket kurduk. Düzce BELTUR diye. BELTUR Düzce Belediyesi şirketidir. Düzce'nin turizm potansiyelini tetiklemeyi düşünüyoruz. Düzce'nin bir turizm potansiyeli var, Düzce'de çok şey var önce bunu Düzcelilere tanıtacağız. BELTUR ile üç hedefimiz var. Belediyenin sahip olduğu sosyal tesisleri işletecek. Halkamıza ucuz yeme içme imkanı sağlamak. Yaklaşık maliyetine olacak, bedava olmayacak.


Düzce'nin Yığılca ilçesinde ki Sarıkaya Mağarası var Türkiye'nin en güzel, en nadide mağaralarından birisidir. Belki de Düzcelilerin bir çoğu bu mağarayı görmedi. Bu tip yerlere ring seferleri yapacak BELTUR. Yani Düzce merkezden kalkacak Sarıkaya Mağarasına gidecek, Akçakoca'daki Aktaş Şelalesine gidecek yada Ceneviz Kalesine ring seferleri yapacağız. Türkiye ölçeğinde turlar yapan şirketler var. Bu şirketler Karadeniz turları düzenliyorlar Batı Karadeniz turları var. Bunların Düzce'ye de uğramasını sağlayacağız.


 

İnsanlara Konuralp'taki tarihi yerleri gezdireceğiz, Düzce'nin mutfağını onlara sunacağız buna Düzce BELTUR öncelik yapacak. Dolayısıyla Düzce'de turizmi tetikleyeceğiz. Akçakoca'daki turizm de dahil. Düzce'deki turizmi harekete geçirecek bir girişimde bulunduk" diye konuştu. 

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı